Deelnemers Marathon Zeeland halen 1.500 euro op

vrijdag 19 oktober 2012

Hoe Leanne Snoep, moeder van een zoontje met cardiomyopathie, samen met familie, vrienden en kennissen de Marathon Zeeland aangrepen om geld op te halen voor onze stichting. En daar glansrijk in slaagden. Lees hier hun verslag.

Oktober 2011, zoals andere jaren zijn er vele fanatiekelingen die deel nemen aan de marathon van Zeeland; 42 km van Burgh-haamstede tot Zoutelande hardlopen, MBT of wandelen. Dat jaar sta ik aan de kant om mijn familie en bekenden aan te moedigen omdat ik zwanger ben. 

December 2011, het eind van het jaar komt dichterbij, en dus ook het moment dat er ingeschreven kan worden voor de marathon, ik besluit om in 2012 ook weer mee te doen met de wandelmarathon, mede omdat ik inmiddels nog maar kort weet dat mijn ongeboren zoontje cardiomyopathie heeft en de kans vrij groot is dat het allemaal niet zo gunstig af zal lopen, de marathon zal voor mij een stok achter de deur zal zijn om wat te ondernemen.

Januari 2012, Zoon Ben wordt geboren! De eerste dagen en weken zijn heel spannend. Op een avond wanneer ik met mijn moeder en mijn zus aan het praten ben, leg ik uit over stichting Hartedroom (en het onderzoek waar we aan mee doen)  en zo ontstaat bij hen het idee om tijdens de marathon een sponsoractie op touw te zetten.

September 2012, mijn moeder en zus zijn druk bezig met de sponsoractie, er worden emblemen gemaakt voor op de shirts, en een rekening geopend waar mensen op kunnen storten, zodat naderhand het eindbedrag duidelijk zal zijn! Mijn zus, Ilona, gaat op vrijdagavond meedoen aan de ladiesrun (10km hardlopen) en mijn moeder gaat de marathon wandelen. Ik besluit mijn startbewijs voor de wandelmarathon aan mijn zus te geven, omdat ikzelf nog steeds borstvoeding afkolf en zo'n  belasting dan niet zo goed is. Inmiddels gaat het met Ben erg goed, we zijn druk bezig om de sondevoeding af te bouwen!

Andere mensen reageren enthousiast op deze actie en een aantal familieleden, vrienden en collega's zijn bereid om ook gesponsord te lopen!

Oktober 2012, Marathon weekend!! vrijdagavond 5 oktober, de ladiesrun! Mijn zus een collega van haar, een vriendin en 2 collega's lopen gesponsord! Wat een positieve reacties! De gesponsorde ladies worden nog eens extra omgeroepen voor het goede doel waarvoor zij lopen!

Zondag 7 oktober, in alle vroegte starten de wandelaars; moeder, zus, schoonvader en 2 vriendinnen lopen gesponsord voor stichting Hartedroom. Tijdens de route worden zij aangemoedigd en ik ga samen met Ben ook een kijkje nemen! Tijdens het wandelen vind er nog een interview plaats over de sponsoractie en Stichting Hartedroom, bij Omroep Zeeland.

Aan het eind van de dag komen alle gesponsorde deelnemers over de finish! Het bedrag dat zij dit weekend gezamenlijk hebben opgehaald is €1500,-

Ik ben enorm trots en dankbaar dat alle mensen zo enthousiast hebben gereageerd! De droom van stichting Hartedroom is ook mijn droom en na dit weekend heb ik gezien dat vele anderen deze stichting een warm Hart toedragen en deze droom delen; behandeling en levenskwaliteit van deze kinderen te verbeteren en misschien ooit cardiomyopathie te kunnen genezen.

Leanne Snoep

leannesnoep@hotmail.com

informatie over de marathon is te vinden op www.marathonzeeland.nl

Nieuws

Nieuws

Update onderzoek Double Dose

donderdag 14 december 2023

Het Double Dose consortium onderzoekt of het hart van kinderen met een erfelijke hartziekte meer energie verbruikt, en of veranderingen zijn in belangrijke leveranciers van energie in het hart, de mitochondriën om voldoende energie te maken.

Lees meer

Nieuws

Patientendag

zondag 22 oktober 2023

Op zaterdagmiddag 18 november organiseert het Erasmus MC/ACAHA een patiëntendag voor families met kindercardiomyopathie. Locatie: Onderwijscentrum Erasmus MC. Deelname is gratis.

Lees meer

Nieuws

Mont Ventoux Challenge 2023: record 106.000 euro!

maandag 16 oktober 2023

Op 21 september 2023 was het zover de achtste editie van de Hartedroom Mont Ventoux Challenge. Het werd de grootste in aantal deelnemer sen opbrengst maar ook de allerzwaarste tot nu toe.

Lees meer

Hartedroom, Mont Ventoux, cardiomyopathie
Nieuws

Op naar een geweldige Mont Ventoux Challenge 2023

maandag 11 september 2023

Nog iets meer dan een week. Dan gaan we met circa 80 deelnemers de grote kale berg van de Provence beklimmen.

Lees meer

Word donateur!

  • Wilt u graag éénmalige doneren? U kunt uw gift direct overmaken op rekening NL11ABNA 0249 3333 33 t.n.v. Stichting Hartedroom
  • Wilt u ons doorlopend steunen? Automatische incasso

Stuur ook jouw verhaal in!

Hartedroom probeert op deze site zo veel mogelijk verhalen van hartkindjes met cardiomyopathie te verzamelen. Om te laten zien wat de impact is van cardiomyopathie op het leven van een kind en het leven van de ouders. Ook jouw verhaal op de site ? Mail info@hartedroom.nl