Hartedroom en Hartstichting investeren 647.000

maandag 10 februari 2014

Met trots kunnen we melden dat de Hartstichting en Hartedroom samen 647.000 euro gaan investeren in onderzoek naar cardiomyopathie bij kinderen. Van dit totaalbedrag hebben neemt Hartedroom maar liefst 275.000 voor haar rekening. Dit alles dankzij iedereen die ons de afgelopen jaren heeft gesteund.

Hieronder, in het kort, een overzicht van de twee gehonoreerde onderzoeksvoorstellen:

Dr. Michiel Dalinghaus (ErasmusMC) gaat op zoek naar factoren die kunnen voorspellen welke kinderen met gedilateerde cardiomyopathie snel achteruitgaan en welke niet. Ook gaat hij onderzoeken in welke dosering hartfalenmedicijnen het beste werken bij kinderen met deze ernstige hartspierziekte. In dit onderzoek worden minimaal 140 kinderen betrokken die in Nederland deze ziekte hebben.

Het onderzoeksproject van Professor Harm Kampinga (Universitair Medisch Centrum Groningen UMCG ) richt zich op een aantal eiwitten die deel uitmaken van het onderhoudssysteem van de hartspiercel. Hij gaat onderzoeken hoe fouten in deze eiwitten gedilateerde cardiomyopathie bij jonge kinderen kunnen veroorzaken. Ook gaat hij bestuderen of het stimuleren van andere onderhoudseiwitten deze fouten kunnen compenseren.

Meer informatie volgt vandaag via de website.

Nieuws

Nieuws

Geen Hartedroom Mont Ventoux Challenge in 2020

zaterdag 15 februari 2020

Er zal dit jaar geen Ventoux Challenge plaatsvinden. De berg is gesloten. Dit jaar zullen we naar alle waarschijnlijkheid geen alternatief organiseren vanuit Hartedroom. Maar als er anderen zijn die met ons draaiboek aan de slag kunnen dan kan dat altijd natuurlijk.

Lees meer

Nieuws

De 7e Hartedroom Mont Ventoux Challenge

donderdag 19 september 2019

In 2019 bestaat Hartedroom 10 jaar; reden genoeg voor een hele bijzonder editie van de Hartedroom Mont Ventoux Challenge. Na het grote succes van afgelopen jaren gaan we dit maal op 19 september voor de zevende keer naar Zuid-Frankrijk.

Lees meer

Nieuws

2019: tien jaar Hartedroom

donderdag 10 januari 2019

Tien jaar geleden in januari hadden we de allereerste vergadering over ons initiatief dat 4 maanden later formeel als stichting Hartedroom ingeschreven zou worden bij de Kamer van Koophandel. Het was een bijzondere periode voor de twee oprichters Arno de Jong en Anne Nouwt.

Lees meer

Nieuws

Mini Symposium kindercardiomyopathie in Utrecht

donderdag 8 maart 2018

Ruim 4 jaar geleden sloegen Hartedroom en de Hartstichting de handen ineen om samen meer onderzoek naar kindercardiomyopathie mogelijk te maken. Op donderdag 22 maart komen de onderzoekers toelichten wat er in die 4 jaar is gedaan en welke conclusies getrokken kunnen worden.

Lees meer

Stuur ook jouw verhaal in!

Hartedroom probeert op deze site zo veel mogelijk verhalen van hartkindjes met cardiomyopathie te verzamelen. Om te laten zien wat de impact is van cardiomyopathie op het leven van een kind en het leven van de ouders. Ook jouw verhaal op de site ? Mail info@hartedroom.nl