Hartedroom Mont Ventoux Challenge 2012

dinsdag 24 juli 2012

Een team van 10 kindercardiologen, chirurgen en kinderartsen van het Erasmus/MC Sophia Kinderziekenhuis gaat speciaal voor Stichting Hartedroom op de fiets de zwaarste berg van Frankrijk bedwingen in de Hartedroom Mont Ventoux Challenge 2012.

De Challenge staat voor de wilskracht en het doorzettingsvermogen van kinderen met cardiomyopathie. Voor kinderen met cardiomyopathie kan een fietstochtje naar school soms al voelen als het beklimmen van Mont Ventoux.

Afzien op de grote kale berg

Mont Ventoux, de grote kale berg van de Provence. Voor velen is een keer deze klim maken al een ultieme prestatie. Maar voor het goede doel kan het nog gekker. Het team Sophia zal Mont Ventoux niet een keer beklimmen maar drie keer. De berg is immers op drie manieren te bedwingen met een start vanaf verschillende plaatsen: Bédoin (beklimming 1), Malaucene (beklimming 2) en Sault (beklimming 3). Alles bij elkaar betekent dit 160 loodzware kilometers. En dat allemaal voor Hartedroom!

Steun Hartedroom in de Mont Ventoux Challenge

Het team dat in september de uitdaging aangaat is direct betrokken bij de behandeling van kinderen met cardiomyopathie. Dat bracht hen op het idee om naar de Provence af te reizen om aandacht te vragen voor kinderen met hartspierziekte en hiermee Stichting Hartedroom te helpen om meer onderzoek te doen naar deze nog onbekende ziekte mogelijk te maken.

 Iedere deelnemer heeft zich gecommitteerd minimaal 500 euro startgeld op te halen. Iedereen kan onze deelnemers steunen. Dat kan door geld in te zetten op elke keer dat de deelnemer Mont Ventoux zal bedwingen. Want niet voor iedereen is “de triple” weggelegd. Steun dus dit geweldige initiatief en doneer! Klik hier

Help Hartedroom mee in de strijd tegen kindercardiomyopathie en steun het evenement en kies uw favoriete deelnemer. Een algemene donatie kan natuurlijk ook! Dank voor uw steun!

Voor meer informatie ga naar www.hartedroom.nl/montventoux/

Nieuws

Nieuws

Geen Hartedroom Mont Ventoux Challenge in 2020

zaterdag 15 februari 2020

Er zal dit jaar geen Ventoux Challenge plaatsvinden. De berg is gesloten. Dit jaar zullen we naar alle waarschijnlijkheid geen alternatief organiseren vanuit Hartedroom. Maar als er anderen zijn die met ons draaiboek aan de slag kunnen dan kan dat altijd natuurlijk.

Lees meer

Nieuws

De 7e Hartedroom Mont Ventoux Challenge

donderdag 19 september 2019

In 2019 bestaat Hartedroom 10 jaar; reden genoeg voor een hele bijzonder editie van de Hartedroom Mont Ventoux Challenge. Na het grote succes van afgelopen jaren gaan we dit maal op 19 september voor de zevende keer naar Zuid-Frankrijk.

Lees meer

Nieuws

2019: tien jaar Hartedroom

donderdag 10 januari 2019

Tien jaar geleden in januari hadden we de allereerste vergadering over ons initiatief dat 4 maanden later formeel als stichting Hartedroom ingeschreven zou worden bij de Kamer van Koophandel. Het was een bijzondere periode voor de twee oprichters Arno de Jong en Anne Nouwt.

Lees meer

Nieuws

Mini Symposium kindercardiomyopathie in Utrecht

donderdag 8 maart 2018

Ruim 4 jaar geleden sloegen Hartedroom en de Hartstichting de handen ineen om samen meer onderzoek naar kindercardiomyopathie mogelijk te maken. Op donderdag 22 maart komen de onderzoekers toelichten wat er in die 4 jaar is gedaan en welke conclusies getrokken kunnen worden.

Lees meer

Stuur ook jouw verhaal in!

Hartedroom probeert op deze site zo veel mogelijk verhalen van hartkindjes met cardiomyopathie te verzamelen. Om te laten zien wat de impact is van cardiomyopathie op het leven van een kind en het leven van de ouders. Ook jouw verhaal op de site ? Mail info@hartedroom.nl