Mont Ventoux Challenge 2013 levert ruim 20.500 op

zaterdag 21 september 2013

De 2e editie van de Hartedroom Mont Ventoux Challenge heeft 20.542 euro opgeleverd. Bijna 50% meer dan in 2012! 17 deelnemers gingen op 19 september de uitdaging aan om een, twee of zelfs drie keer de Mont Ventoux te beklimmen.

Deelnemers Mont Ventoux ChallengeGestart werd in alle vroegte vanuit het dorpje Bedoin. Het was een barre tocht. Boven op de berg stormde het (windkracht 8/9) en was het maar 4 graden. Toch kamen alle deelnemers op de top. Sommigen op het tandvlees. En niet geheel ongeschonden. Door de winstoten werden onze bikkels letterlijk van de fiets geblazen. Resultaat veel blauwe plekken en een vinger uit de kom. Gelukkig stond de camper van Heart Medical boven waardoor men even kon herstellen en opwarmen. Getwijfeld werd of doorgegaan kon worden maar na ampel beraad werd besloten toch verder te gaan en voorzichtig af te gaan dalen naar Malaucene.

15 deelnemers gingen door voor klim twee. Het bleef waaien op Mont Ventoux maar gelukkig brak er ook een zonnetje door. Alle 16 deelnemers kwamen rond het middag uur op de top van de bijna 2000 meter hoge berg.

Na de tweede beklimming had de groep al zo’n 91 km afgelegd waarvan 43 km klimmen met soms wel percentages van tegen de 10%. Toch gingen nog 10 bikkels door voor de ultieme Ventoux experience de zgn Cingle . Drie keer naar de top van Mont Ventoux op een dag. Ergo 68 kilometer klimmen en 4332 meter hoogteverschil overwinnen.

De laatste klim startte in Sault en de rit naar boven telde zo’n 30 km. Twaalf uur na de start kwamen net voor zonsondergang 10 bikkels moe maar voldaan boven op de top. Waar alle deelnemers en supporters zich hadden verzameld.

Het was een fantastische dag. Met een prachtig resultaat van 20.542 voor Hartedroom dat dankzij de deelnemers, sponsors en donateurs is gerealiseerd. Het staat nu al vast dat ook in september 2014 opnieuw een Hartedroom Mont Ventoux Challenge zal plaatsvinden. Opgeven kan al via info@hartedroom.nl.

De website van de MTVC 2013 is nog steeds online. Dus als u na het lezen van dit heldenepos toch nog een donatie wil doen, Dan kan dat!

De Hartedroom Mont Ventoux Challenge 2013 wordt mede mogelijk gemaakt door Biomed, Heart Medical, DotControl, PrinitIt Design, DB Telecom en Infostrada Sports Group.

Nieuws

Nieuws

Geen Hartedroom Mont Ventoux Challenge in 2020

zaterdag 15 februari 2020

Er zal dit jaar geen Ventoux Challenge plaatsvinden. De berg is gesloten. Dit jaar zullen we naar alle waarschijnlijkheid geen alternatief organiseren vanuit Hartedroom. Maar als er anderen zijn die met ons draaiboek aan de slag kunnen dan kan dat altijd natuurlijk.

Lees meer

Nieuws

De 7e Hartedroom Mont Ventoux Challenge

donderdag 19 september 2019

In 2019 bestaat Hartedroom 10 jaar; reden genoeg voor een hele bijzonder editie van de Hartedroom Mont Ventoux Challenge. Na het grote succes van afgelopen jaren gaan we dit maal op 19 september voor de zevende keer naar Zuid-Frankrijk.

Lees meer

Nieuws

2019: tien jaar Hartedroom

donderdag 10 januari 2019

Tien jaar geleden in januari hadden we de allereerste vergadering over ons initiatief dat 4 maanden later formeel als stichting Hartedroom ingeschreven zou worden bij de Kamer van Koophandel. Het was een bijzondere periode voor de twee oprichters Arno de Jong en Anne Nouwt.

Lees meer

Nieuws

Mini Symposium kindercardiomyopathie in Utrecht

donderdag 8 maart 2018

Ruim 4 jaar geleden sloegen Hartedroom en de Hartstichting de handen ineen om samen meer onderzoek naar kindercardiomyopathie mogelijk te maken. Op donderdag 22 maart komen de onderzoekers toelichten wat er in die 4 jaar is gedaan en welke conclusies getrokken kunnen worden.

Lees meer

Stuur ook jouw verhaal in!

Hartedroom probeert op deze site zo veel mogelijk verhalen van hartkindjes met cardiomyopathie te verzamelen. Om te laten zien wat de impact is van cardiomyopathie op het leven van een kind en het leven van de ouders. Ook jouw verhaal op de site ? Mail info@hartedroom.nl