Mont Ventoux Challenge 2023: record 106.000 euro!

maandag 16 oktober 2023

Op 21 september 2023 was het zover de achtste editie van de Hartedroom Mont Ventoux Challenge. Het werd de grootste in aantal deelnemer sen opbrengst maar ook de allerzwaarste tot nu toe.

Ook dit jaar hadden we weer een prachtige groep mensen. Ouders van kinderen met cardiomyopathie. Kinderen die nog met de ziekte leven maar ook kinderen die er niet meer zijn. Vrienden, kennissen, collega’s.  En een delegatie uit het onderzoekveld zowel vanuit het AmC als het Erasmus MC.

Het officiële programma startte woensdagmiddag met de kennismaking en het ophalen van de tenues. Ook dit maal weer prachtig opgemaakt door Jerom van der Loos. Na het openingswoord van onze voorzitter Arno de Jong begon het gezamenlijke rondje om de benen alvast te testen. Toen bleek al dat het een spannende Challenge zou gaan worden want de groep was nog niet weg of de lucht betrok en het ging regenen. De organisatie hielt vanaf dat moment alle weerapps in de gaten en keek soms zorgelijk naar de top van de kale berg.

De dag erop om 06.30 werd het sein gegeven om te gaan. Het weer leek OK en de dag erop zou het niet veel beter worden. Om 07.30 verzamelden we voor de groepsfoto bij de officiële start bij Bedoin. Bijna 80 deelnemers en zo’n 40 supporters. Nadat de gelletjes en repen uitgedeeld werden begonnen de eerste deelnemers aan een klim die ze niet snel meer zouden vergeten. Ook vertrok een groepje naar de andere kant van de Ventoux op via Sault de Ventoux te bedwingen.

Groepsfoto bij Bedoin

 

De eerste kilometers gingen in prima weersomstandigheden. De temperatuur was lekker, het was droog en het zicht goed. Maar halverwege het bos werd het al mistig. En na Chalet Reynard (op 6 km van de top) werd het weer echt bruut. Snoeiharde wind, mist en een vochtig wegdek maakte de klim lood en loodzwaar. In het maandlandschap nog erger. Op de top was het zo’n 9 graden en was het door de wind nauwelijks mogelijk om te blijven staan. Laat staan fietsen. We besloten de finish net voor de laatste bocht onder de top te leggen. Daar konden we auto’s parkeren en vermeed je de laatste bocht waar je vol door de wind omver werd geblazen. Safety first immers.

De hele dag door kwamen renners boven. Ongeveer de helft besloot het niet bij een beklimming te laten en ging vaker omhoog. Weer of geen weer. Jesse spande de kroon en ging zelfs 4 keer omhoog. Maar de bikkel van het evenement was toch wel de 16 jarige Jim die vanwege cardiomyopathie getransplanteerd is en samen met zijn vader, en gesteund door een grote groep fans, omhoog reed. Niets is onmogelijk!

Jim en vader Jasper op de top

Na een dag van afzien waren de meeste deelnemers weer aan het einde van de middag in hun accommodatie. Mooi op tijd om in de avond aan te schuiven voor de inmiddels traditionele BBQ in de tuin van Rendez Vous in Roaix.

Ook hier werd het weer spannend want de weersvoorspellingen zagen er niet gunstig uit en wat doe je dan met een openlucht BBQ met 120 mensen. Maar gelukkig bleef het droog en mede dankzij de geweldige Nederlands/Canadese keukenbrigade werd het een gezellige en smakelijke afsluiting van een memorabel evenement.

Bovendien bracht de Hartedroom Mont Ventoux Challenge 2023 een record recette op. Er werden meer dan 3100 donaties gedaan, er werd een hele sponsorloop voor meester Daan georganiseerd, iedereen deed zijn uiterste best om geld in te zamelen voor Hartedroom. Al met al heeft dit maar liefst 106.000 euro opgeleverd. Voor Hartedroom superbelangrijke financiering om haar onderzoeksprogramma door te zetten en te ontwikkelen.

De Hartedroom Mont Ventoux Challenge 2023: we zullen ‘m niet snel vergeten.

 

Tenslotte een laatste woord van dank: allereerst aan onze geweldige deelnemers, de vrijwilligers en natuurlijk de sponsors (Dupi, Daikin, MSD, Heart Medical, QP&S, House of Sports, Tonos, Rentman, Printit Design)

 

Bestuur Hartedroom op de top
Arno de Jong, Anne Nouwt, Remco Edelbroek

 

Nieuws

Nieuws

Update onderzoek Double Dose

donderdag 14 december 2023

Het Double Dose consortium onderzoekt of het hart van kinderen met een erfelijke hartziekte meer energie verbruikt, en of veranderingen zijn in belangrijke leveranciers van energie in het hart, de mitochondriën om voldoende energie te maken.

Lees meer

Nieuws

Patientendag

zondag 22 oktober 2023

Op zaterdagmiddag 18 november organiseert het Erasmus MC/ACAHA een patiëntendag voor families met kindercardiomyopathie. Locatie: Onderwijscentrum Erasmus MC. Deelname is gratis.

Lees meer

Hartedroom, Mont Ventoux, cardiomyopathie
Nieuws

Op naar een geweldige Mont Ventoux Challenge 2023

maandag 11 september 2023

Nog iets meer dan een week. Dan gaan we met circa 80 deelnemers de grote kale berg van de Provence beklimmen.

Lees meer

Word donateur!

  • Wilt u graag éénmalige doneren? U kunt uw gift direct overmaken op rekening NL11ABNA 0249 3333 33 t.n.v. Stichting Hartedroom
  • Wilt u ons doorlopend steunen? Automatische incasso

Stuur ook jouw verhaal in!

Hartedroom probeert op deze site zo veel mogelijk verhalen van hartkindjes met cardiomyopathie te verzamelen. Om te laten zien wat de impact is van cardiomyopathie op het leven van een kind en het leven van de ouders. Ook jouw verhaal op de site ? Mail info@hartedroom.nl