Uitzending Hart van Nederland van 13 januari

donderdag 14 januari 2010

Bestuurslid Anne Nouwt, de vader van Doris, was gisteravond samen met zijn vriendin Mariska, in de uitzending bij Hart van Nederland. Het was goed dat Hart van Nederland nogmaals aandacht besteedde aan de schrijnende situatie tav donororganen en kinderen. Hart van Nederland suggereerde echter dat Hartedroom voorstander is van een verplicht donorschap van kinderen. Dat is niet juist.

Hartedroom wil het onderwerp 'kinderdonorschap' bespreekbaar maken. Ouders en kinderen wanneer zij daar aan toe zijn, laten nadenken over deze problematiek. Wij willen dat ouders de kans krijgen om uberhaupt hun kind op te geven als donor. Iets wat nu eenvoudigweg niet kan omdat er geen donorregister bestaat voor kinderen jonger dan 12 jaar. Dit laatste willen we veranderen. Uiteindelijk vinden we het al dan niet doneren van organen een keuze van de ouders (in samenspraak met de kinderen als ze oud genoeg zijn).

Momenteel zijn wij in overleg met onder meer de Hartstichting met als doel hoe we orgaandonorschap van kinderen op de politieke kaart kunnen krijgen. Want helaas is transplantatie maar al te vaak het enige redmiddel voor kinderen met cardiomyopathie. Heeft u vragen of suggesties mail dan naar info@hartedroom.nl.

Bekijk de eerdere reportage van Hart van Nederland of lees hier een eerder interview uit het AD van mei vorig jaar.

Nieuws

Nieuws

Geen Hartedroom Mont Ventoux Challenge in 2020

zaterdag 15 februari 2020

Er zal dit jaar geen Ventoux Challenge plaatsvinden. De berg is gesloten. Dit jaar zullen we naar alle waarschijnlijkheid geen alternatief organiseren vanuit Hartedroom. Maar als er anderen zijn die met ons draaiboek aan de slag kunnen dan kan dat altijd natuurlijk.

Lees meer

Nieuws

De 7e Hartedroom Mont Ventoux Challenge

donderdag 19 september 2019

In 2019 bestaat Hartedroom 10 jaar; reden genoeg voor een hele bijzonder editie van de Hartedroom Mont Ventoux Challenge. Na het grote succes van afgelopen jaren gaan we dit maal op 19 september voor de zevende keer naar Zuid-Frankrijk.

Lees meer

Nieuws

2019: tien jaar Hartedroom

donderdag 10 januari 2019

Tien jaar geleden in januari hadden we de allereerste vergadering over ons initiatief dat 4 maanden later formeel als stichting Hartedroom ingeschreven zou worden bij de Kamer van Koophandel. Het was een bijzondere periode voor de twee oprichters Arno de Jong en Anne Nouwt.

Lees meer

Nieuws

Mini Symposium kindercardiomyopathie in Utrecht

donderdag 8 maart 2018

Ruim 4 jaar geleden sloegen Hartedroom en de Hartstichting de handen ineen om samen meer onderzoek naar kindercardiomyopathie mogelijk te maken. Op donderdag 22 maart komen de onderzoekers toelichten wat er in die 4 jaar is gedaan en welke conclusies getrokken kunnen worden.

Lees meer

Stuur ook jouw verhaal in!

Hartedroom probeert op deze site zo veel mogelijk verhalen van hartkindjes met cardiomyopathie te verzamelen. Om te laten zien wat de impact is van cardiomyopathie op het leven van een kind en het leven van de ouders. Ook jouw verhaal op de site ? Mail info@hartedroom.nl