Ilse (6 jaar)

donderdag 17 oktober 2019

Ik zal me even voorstellen, mijn naam is Ilse Koene. Ik ben geboren op 1 april 2007 in het ziekenhuis te Delft. Mijn moeder had een lichte vorm van het Hellp syndroom dus was het beter dat ik eerder gehaald werd.(3 weken te vroeg) Na een paar dagen mochten we naar huis, heerlijk bij m’n papa en grote zus Lotte zijn. De eerste 4 maanden verliepen zoals bij elke baby hoort te zijn alleen vond mama me nooit tevreden na de borstvoeding.

IlseMama wilde weer gaan werken dus moest ik uit een flesje leren drinken waar ik echt geen zin in had.

Het werd zomer en steeds warmer…ik zweette erg veel maar ja dat zal wel bij het zonnetje horen. Tot het moment dat ik steeds minder ging drinken, veel huilde en alleen maar wilde slapen. Toen zijn m’n papa en mama naar de huisarts gegaan en voor ik het wist lag ik juli 2007 op de IC in het LUMC te Leiden.

De hartspierziekte cardiomyopathie werd bij mij geconstateerd. Dat was een zware klap voor iedereen die van me hield. Nu mama alles puzzelstukjes aan elkaar plakt verwacht ze dat ik vanaf me geboorte al deze hartspierziekte heb, maar niemand kan dat ooit bewijzen. Na 3,5 halve week IC en 1,5 week op de zaal mocht ik met m’n papa, mama en grote zus mee naar huis. En wat ook mee ging waren heel veel medicijntjes en de sondevoeding. Omdat ik de kracht niet had om te drinken ben ik heel snel pap leren eten, daardoor kwam ik snel van m’n sonde voeding af. Met alle nodige controles en medicijntjes ging het 5 jaar goed totdat m’n hartje half december 2012 het heel zwaar kreeg. Ik belandde weer op de IC in het LUMC maar hier kregen ze mij niet goed stabiel. Op oudejaarsdag werd ik samen met mama in de ziekenwagen met alle sirenes aan naar Rotterdam vervoerd.

Na 10 dagen Sophiakinderziekenhuis voelde ik me veel lekkerder, maar moest weer terug naar LUMC, waar ze 21 jan.’13 een ICD hebben geplaatst vanwege ‘n paar hartritmestoornisjes gezien te hebben. Na die operatie ging het weer slecht met mij, het duurde lang voordat ik half maart ’13 uit dit ziekenhuis vertrok. De volgende opname was in het Sophiakinderziekenhuis te Rotterdam waar ik gelijk de screening in ging voor harttransplantatie. Dr. Dalinghaus vertelde papa en mama dat het wel 1 tot 2 jaar kan gaan duren dat dit speciale telefoontje zou komen.

Ongelofelijk maar waar….na pas 2 maanden op de lijst te staan, en fijn thuis te zijn met de nodige zorg belde 2 augustus ‘13. Dr. Kraemer dat er een nieuw hartje voor me was. Die paar weken vonden papa en mama net een achtbaan…vertelde ze mij. Er gebeurde zoveel en dan ook te horen dat ik met m’n oude hartje niet lang meer had kunnen leven. Na 2 weekjes mocht ik alweer naar huis met een nieuw hartje!! Iedereen vind me een grote kanjer. Het gaat nu heel goed met mij, ook al blijft het spannend of het hartje het bij mij wel fijn blijft vinden. Wij zijn de papa en mama van dit kindje, wat wel moest overlijden, heeeeeel dankbaar dat hun dit hartje aan mij hebben geschonken, een nieuwe levenskans!!

Ps. Tante Bianca, wij vinden het super goed dat je bij stichting Hartedroom vrijwilligster bent!!

Verhalen

Verhalen

Enzo

zaterdag 16 maart 2024

Eind juli waren we als gezin op vakantie in Maastricht. Na een drukke waren we echt toe aan even tijd voor het gezin. Met de auto, fietsen mee naar een prachtig resort in Maastricht. De eerste dagen hebben we, ondanks de regen, enorm genoten. Het plezier nam af toen Enzo niet lekker werd.

Lees meer

Verhalen

Daniël

donderdag 9 november 2023

In het voorjaar van 2012 was het dan eindelijk zover; zwanger! Een beetje spannend was het wel, want na twee vroege miskramen was er vertrouwen nodig om het eerste trimester van de zwangerschap door te komen. De eerste echo’s en onderzoeken waren goed en vol goede moed gingen we naar de echo.

Lees meer

Verhalen

Marciano (12 jaar)

maandag 31 oktober 2022

Op 7 dec 2009 werd Marciano geboren. Een klein lief mannetje. Hij werd met een klein gaatje in het hart geboren en bleek een kleine vernauwing te hebben maar niks om ons zorgen over te maken. Marciano kreeg later op 3 jarige leeftijd epilepsie aanvallen, hij bleek het williamsyndroom te hebben.

Lees meer

Verhalen

Lex (1 jaar)

zondag 9 mei 2021

Lex is op 27 november 2019 geboren. Na een heftige bevalling ligt Lex een nacht op de high care afdeling voor controle maar gelukkig lijkt alles goed te zijn met Lex en mogen wij hem al snel meenemen naar huis. De eerste weken lijkt alles normaal te gaan, op wat problemen met de borstvoeding na.

Lees meer

Word donateur!

  • Wilt u graag éénmalige doneren? U kunt uw gift direct overmaken op rekening NL11ABNA 0249 3333 33 t.n.v. Stichting Hartedroom
  • Wilt u ons graag doorlopend steunen? Automatische incasso

Stuur ook jouw verhaal in!

Hartedroom probeert op deze site zo veel mogelijk verhalen van hartkindjes met cardiomyopathie te verzamelen. Om te laten zien wat de impact is van cardiomyopathie op het leven van een kind en het leven van de ouders. Ook jouw verhaal op de site ? Mail info@hartedroom.nl